Bemutatkozás

A múlt század 60-as éveinek kellős közepén, viszonylag fiatalon születtem, és ez az állapotom azóta folyamatosan romlik. Apám református lelkészként kereste kenyerét Vecsésen, ahol felnőttem, míg anyám a 10 gyereket nevelte. A monori József Attila Gimnáziumban érettségiztem. Másfél év katonai szolgálat után kezdtem el teológiai tanulmányaimat a Budapesti Református Teológián, itt 1991-ben végeztem. Két évet tanultam az ELTE Hebraisztika-szakán, ill. két évet ösztöndíjasként Tübingenben és Heidelbergben töltöttem ó- és újszövetségi tanulmányokkal. 3 évet töltöttem a Budapest-Kálvin téri gyülekezetben beosztott lelkészként. Az 1996-97-es tanévben a Columbia Theological Seminary-n (Georgia) szereztem magiszteri oklevelemet Ószövetségből. 1998-ban kezdtem doktori tanulmányaimat az Oxford Centre for Mission Studies-ban. Az első három izráeli királyt vizsgáltam abból a szempontból, mennyire voltak karizmatikus vezetők. Doktorimat 2002-ben védtem meg. Ugyanezen évben kezdtem el tanítani a Wesley János Főiskolán Ószövetséget. A PTF-en 2012. januárja óta tanítok.
Feleségemnek lelkészi és lelkigondozói oklevele van, jelenleg a SOTE német nyelvű titkárságán dolgozik. 4 db gyerekünk van: Emőke, Gyöngyvér, Villő, Csege (no, melyik a fiú?). Szabadidőmben két sérülés között szeretek futni, bicajozni, gyerekeimmel kirándulni és teológiával foglalkozni.
Eddigi legnagyobb teljesítményemnek a mobilmentes életet tekintem, és legfőbb célkitűzésem ezt a hagyományt a hátralevő néhány évtizedre fenntartani.
Ápdéjt: Újabban van ugyan mobilom, de sosincs bekapcsolva.
Comments